Objavljen SELFIE - novi studijski album Teške industrije

Selfie

Objavljen je "Selfie", novi studijski album Teške industrije koji obuhvaća 11 velikih hitova koje je bend objavljivao od 2012. godine do danas. Posljednji album benda bila je kompilacija pod nazivom "XL Nakon!" kojom je obilježeno 40 godina djelovanja Teške industrije. Taj je album predstavljen na istoimenom odličnom koncertu u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog u listopadu, 2013. godine.

Album "Selfie" otvara pjesma "Šta ti je život" koju je Teška industrija objavila još na ljeto 2012. godine, a najveći uspjeh ostvarili su s pjesmom "Majske kiše" koju su snimili s legendarnim Kemalom Montenom i otpjevali na CMC festivalu u Vodicama 2013. godine. Osim dueta s Montenom, na albumu se nalazi i"Žena za utjehu" (feat. Slavonia Band), zatim pjesma "EUdala se Lijepa naša" (feat. Sunny Su) te najnovija pjesma, koja će uskoro imati i svoju radijsku premijeru, "Jednom daje nam Bog" koju je Teška industrija snimila sa Željkom Bebekom. Pjesma "Be The Change", nadahnuta mislima velikog Mahatme Gandija, zaintrigirala je strane radijske postaje, a "Moj svijet, zapleši", "Pomračenje srca" i "Još gorim od tebe" (Zagrebački festival 2015.) ostvarile su odličan domaći airplay i potvrdile Tešku industriju kao jedan od najznačajnijih bendova na regionalnoj rock sceni. Skladatelj svih pjesama na albumu, osim "Žene za utjehu" je gitarist benda Vedad Hadžiavdić, dok aktualnu postavu čine još i Lea Mijatović (vokal), Ivica Propadalo (bas), Fran Šokić (klavijature) i Robert Domitrović (bubanj).

Popis pjesama na albumu:

1. Šta ti je život
2. Moj svijet, zapleši
3. Majske kiše (feat. Kemal Monteno)
4. Sjenka
5. Jednom daje nam Bog (feat. Željko Bebek)
6. Žena za utjehu (feat. Slavonia Band)
7. EUdala se Lijepa naša
8. Pomračenje srca
9. Badnja je noć
10. Be the Change
11. Još gorim od tebe

Odličan dizajn albuma "Selfie" osmislio je Ivica Propadalo, a realizirali su Bachrach & Krištofić. Omot sadrži replike velikog broja fotografija, tzv. selfija koje je Propadalo sa svojim prijateljima i suradnicima "okinuo" posljednjih nekoliko godina, a u popratnoj knjižici nalaze se i kratki osvrti Zlatka Galla, Hrvoja Horvata i Branislava Rašića.

Novi album bit će predstavljen na istoimenom glazbenom spektaklu u Tvornici kulture, u četvrtak, 12. svibnja u 20:30 sati, na kojem će se Teškoj Industriji pridružiti i Željko Bebek, Matija Dedić, Slavonia Band i Nikša Bratoš. Ulaznice za koncert možete kupiti na: https://www.entrio.hr/event/selfie-u-tvornici-3149. Službeni Facebook event koncerta pronađite na: https://www.facebook.com/events/203681473334823/

"Selfie" Teške industrije po cijeni od 79 kuna kupite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na: