Selfie

Written by Super User. Objavljeno: Nesortirano

NAKON 5 GODINA NOVI STUDIJSKI ALBUM "SELFIE"

Objavljen je "Selfie" (Sebič), novi studijski album Teške industrije koji obuhvaća 11 velikih hitova koje je bend objavljivao od 2012. godine do danas. Posljednji album benda bila je kompilacija pod nazivom "XL Nakon!" kojom je obilježeno 40 godina djelovanja Teške industrije. Taj je album predstavljen na istoimenom odličnom koncertu u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog u listopadu, 2013. godine.

Album "Selfie" otvara pjesma "Šta ti je život" koju je Teška industrija objavila još na ljeto 2012. godine, a najveći uspjeh ostvarili su s pjesmom "Majske kiše" koju su snimili s legendarnim Kemalom Montenom i otpjevali na CMC festivalu u Vodicama 2013. godine. Osim dueta s Montenom, na albumu se nalazi i "Žena za utjehu" (feat. Slavonia Band), zatim pjesma "EUdala se Lijepa naša" (feat. Sunny Su) te najnovija pjesma, koja će uskoro imati i svoju radijsku premijeru, "Jednom daje nam Bog" koju je Teška industrija snimila sa Željkom Bebekom. Pjesma "Be The Change", nadahnuta mislima velikog Mahatme Gandija, zaintrigirala je strane radijske postaje, a "Moj svijet, zapleši", "Pomračenje srca" i "Još gorim od tebe" (Zagrebački festival 2015.) ostvarile su odličan domaći airplay i potvrdile Tešku industriju kao jedan od najznačajnijih bendova na regionalnoj rock sceni. Skladatelj svih pjesama na albumu, osim "Žene za utjehu" je gitarist benda Vedad Hadžiavdić, dok aktualnu postavu čine još i Lea Mijatović (vokal), Ivica Propadalo (bas), Fran Šokić (klavijature) i Robert Domitrović (bubanj).

Odličan dizajn albuma "Selfie" osmislio je Ivica Propadalo, a realizirali su Bachrach & Krištofić. Omot sadrži replike velikog broja fotografija, tzv. selfija koje je Propadalo sa svojim prijateljima i suradnicima "okinuo" posljednjih nekoliko godina, a u popratnoj knjižici nalaze se i kratki osvrti Zlatka Galla, Hrvoja Horvata i Branislava Rašića.

Teška industrija osnovana je 1974. godine u Sarajevu na inicijativu klavijaturista i skladatelja Gabora Lengyela. Sadašnji članovi benda, Ivica Propadalo i Vedad Hadžiavdić činili su i originalnu postavu benda koja je objavila tri studijska albuma "Ho-Ruk", "Teška industrija" i "Zasviraj i za pojas zadjeni" između 1976. i 1977. godine. Nakon gotovo 30 godina Hadžiavdić i Propadalo oživljavaju Tešku industriju te 2007. godine objavljuju novi album "Kantina", dok CD-om "Bili smo raja", koji je ostvario odličnu prodaju, postaju jedan od najpopularnijih bendova na domaćoj glazbenoj sceni. Uskoro će se u prodaji naći i "Original Album Collection" Teške industrije, box set sa spomenutim, originalnim albumima benda.


Poslušajte svih 11 pjesama s albuma SELFIE koji je u nakladi Croatia Recordsa objavljen 29. travnja 2016. godine:

1. ŠTA TI JE ŽIVOT
(V. Hadžiavdić - Fayo - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

2. MOJ SVIJET, ZAPLEŠI
(V. Hadžiavdić - Fayo - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

3. MAJSKE KIŠE ft. KEMAL MONTENO
(V. Hadžiavdić - I. Maglica - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

4. SJENKA
(V. Hadžiavdić - B. Ivanović - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

5. JEDNOM DAJE NAM BOG
(V. Hadžiavdić - B. Ivanović - V. Hažiavdić / I. Ivanović)

6. ŽENA ZA UTJEHU ft. SLAVONIA BAND
(B. Đurđević - V. Đurđević - V. Hadžiavdić / B. Đurđević)

7. EUDALA SE LIJEPA NAŠA ft. SUNNY SU
(V. Hadžiavdić - Fayo / Sunny Su - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

8. POMRAČENJE SRCA
(V. Hadžiavdić - Fayo - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

9. BADNJA JE NOĆ
(V. Hadžiavdić - M. Bartulica - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

10. BE THE CHANGE
(V. Hadžiavdić - R. Domitrović - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

11. JOŠ GORIM OD TEBE
(V. Hadžiavdić - Fayo / V. Hadžiavdić - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)


Recenzije albuma:

Mixeta.net -> http://www.mixeta.net/2016/05/10/recenzija-teska-industrija-selfie/