Selfie

Written by Super User. Objavljeno: Nesortirano

NAKON 5 GODINA NOVI STUDIJSKI ALBUM "SELFIE"

Objavljen je "Selfie" (Sebič), novi studijski album Teške industrije koji obuhvaća 11 velikih hitova koje je bend objavljivao od 2012. godine do danas. Posljednji album benda bila je kompilacija pod nazivom "XL Nakon!" kojom je obilježeno 40 godina djelovanja Teške industrije. Taj je album predstavljen na istoimenom odličnom koncertu u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog u listopadu, 2013. godine.

Album "Selfie" otvara pjesma "Šta ti je život" koju je Teška industrija objavila još na ljeto 2012. godine, a najveći uspjeh ostvarili su s pjesmom "Majske kiše" koju su snimili s legendarnim Kemalom Montenom i otpjevali na CMC festivalu u Vodicama 2013. godine. Osim dueta s Montenom, na albumu se nalazi i "Žena za utjehu" (feat. Slavonia Band), zatim pjesma "EUdala se Lijepa naša" (feat. Sunny Su) te najnovija pjesma, koja će uskoro imati i svoju radijsku premijeru, "Jednom daje nam Bog" koju je Teška industrija snimila sa Željkom Bebekom. Pjesma "Be The Change", nadahnuta mislima velikog Mahatme Gandija, zaintrigirala je strane radijske postaje, a "Moj svijet, zapleši", "Pomračenje srca" i "Još gorim od tebe" (Zagrebački festival 2015.) ostvarile su odličan domaći airplay i potvrdile Tešku industriju kao jedan od najznačajnijih bendova na regionalnoj rock sceni. Skladatelj svih pjesama na albumu, osim "Žene za utjehu" je gitarist benda Vedad Hadžiavdić, dok aktualnu postavu čine još i Lea Mijatović (vokal), Ivica Propadalo (bas), Fran Šokić (klavijature) i Robert Domitrović (bubanj).

Odličan dizajn albuma "Selfie" osmislio je Ivica Propadalo, a realizirali su Bachrach & Krištofić. Omot sadrži replike velikog broja fotografija, tzv. selfija koje je Propadalo sa svojim prijateljima i suradnicima "okinuo" posljednjih nekoliko godina, a u popratnoj knjižici nalaze se i kratki osvrti Zlatka Galla, Hrvoja Horvata i Branislava Rašića.

Teška industrija osnovana je 1974. godine u Sarajevu na inicijativu klavijaturista i skladatelja Gabora Lengyela. Sadašnji članovi benda, Ivica Propadalo i Vedad Hadžiavdić činili su i originalnu postavu benda koja je objavila tri studijska albuma "Ho-Ruk", "Teška industrija" i "Zasviraj i za pojas zadjeni" između 1976. i 1977. godine. Nakon gotovo 30 godina Hadžiavdić i Propadalo oživljavaju Tešku industriju te 2007. godine objavljuju novi album "Kantina", dok CD-om "Bili smo raja", koji je ostvario odličnu prodaju, postaju jedan od najpopularnijih bendova na domaćoj glazbenoj sceni. Uskoro će se u prodaji naći i "Original Album Collection" Teške industrije, box set sa spomenutim, originalnim albumima benda.


Poslušajte svih 11 pjesama s albuma SELFIE koji je u nakladi Croatia Recordsa objavljen 29. travnja 2016. godine:

1. ŠTA TI JE ŽIVOT
(V. Hadžiavdić - Fayo - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

2. MOJ SVIJET, ZAPLEŠI
(V. Hadžiavdić - Fayo - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

3. MAJSKE KIŠE ft. KEMAL MONTENO
(V. Hadžiavdić - I. Maglica - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

4. SJENKA
(V. Hadžiavdić - B. Ivanović - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

5. JEDNOM DAJE NAM BOG
(V. Hadžiavdić - B. Ivanović - V. Hažiavdić / I. Ivanović)

6. ŽENA ZA UTJEHU ft. SLAVONIA BAND
(B. Đurđević - V. Đurđević - V. Hadžiavdić / B. Đurđević)

7. EUDALA SE LIJEPA NAŠA ft. SUNNY SU
(V. Hadžiavdić - Fayo / Sunny Su - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

8. POMRAČENJE SRCA
(V. Hadžiavdić - Fayo - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

9. BADNJA JE NOĆ
(V. Hadžiavdić - M. Bartulica - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

10. BE THE CHANGE
(V. Hadžiavdić - R. Domitrović - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

11. JOŠ GORIM OD TEBE
(V. Hadžiavdić - Fayo / V. Hadžiavdić - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)


Recenzije albuma:

Mixeta.net -> http://www.mixeta.net/2016/05/10/recenzija-teska-industrija-selfie/

XL Nakon!

Written by Super User. Objavljeno: Nesortirano

ROKERSKIH 40! (Siniša Škarica)

Kada se u Sarajevu drugi put rodio rock ‘n’ roll – desetak godina nakon onoga prvog „električarskog booma“ s Indexima na početku – novorođeno Bijelo dugme izazvat će pravu senzaciju stotinama tisuća prodanih ploča i koncertnim nastupima ozračenim masovnom euforijom. Protresavši glazbenu scenu i svekoliki društveni reljef, do tada, na ovim prostorima neviđenim načinom i snagom, praćeni budnim okom kulturnih i političkih elita, poprimili su dimenzije društvenog fenomena. Tako su neizbježno izazvali usporedbe s onom svjetskom erupcijom i tektonskim poremećajima već posvećenih Beatlesa. Uostalom i najudaljeniji kutci na zemaljskoj kugli otkrivali su u vlastitoj sredini svoje Sinatre, Presleye, Beatlese… a svaki od tih Beatlesa imali su, pogađate, i svoje Rolling Stonese!

U bivšoj državi mnogi su to pokušavali biti. Prihvaćajući tu igru stereotipima najbliži bosanskohercegovački odgovor, dapače, sarajevski, mogli bismo naći u grupi teških ovisnika o glazbi, kao što i pristoji, kosmatijih i angažiranijih od mogućih takmaca; grupi koja poput stvarnih Stonesa ni u kom smislu nije pristajala biti pukim epigonom, već prije svojevrsnim antipodom vodećoj senzaciji. Pastirskom rocku suprostavio se koncept Teške industrije. “Kao što je razvidno iz naziva grupe, ideja vodilja bila je težnja stiliziranoj sirovosti što se može s današnje povijesne distance interpretirati kao izvorište kasnijeg novog primitivizma”, napisat će doajen domaće rock kritike i povjesničar umjetnosti pokojni Darko Glavan u bilješci za “Karavan - Izvorne snimke 1975/76” iz 2002. godine. No, istini za ljubav, ako Dugme i možemo u ravni fenomenologije i stvarnih učinaka na pop glazbu ovih prostora vidjeti kao Yu-Beatlese, Industrijalcima se nije posrećilo postati našim Stonesima. (Bliži su tomu, u ovome kontekstu, recimo Parni valjak, ili koju godinu kasnije Riblja čorba). Teška je industrija na neki način doživjela sudbinu brojnih pionira koji su stajali na početku sličnih pop prijelomnica: veliki snovi raspršili su se u prostoru zasjenjenom tuđim vrhuncima. Ali, isto tako, rijetkom snagom, poput Feniksa (ili Rolling Stonesa!), vraćat će se na scenu – uostalom kako im, kao onoj ekipi mladića s etiketom „teških ovisnika o glazbi“, i priliči, i to – nekoliko puta. Posljednji put, godine 2007. Tada, napisao sam, za njihov povratnički album „Kantina“, nešto poput male fantazije, sljedeće: „Kada je prije gotovo trideset godina Teška industrija odlučila utihnuti opravdali su svoj (pre)rani prestanak narodnom mudrošću: zasviraj i za pojas zadjeni! Tako je, naime, bila naslovljena treća i, činilo se, posljednja studijska zbirka objavljena nakon nepune četiri godine postojanja te 1978. godine.

Ako su momci svoje diple za pojas i zadjenuli, (većina njih tek odričući se netom stečene reputacije i amblema), „Jahorina“, „Karavan“, „Kadija“, „Život je maskenbal“, „Ti si mi bila naj, naj, naj“ (Lengyel s Indexima), „Pružam ruke“ (Indexi s njima), pjesme što su se otele iz njihovih srca već su zaživjele kao dio onog estradnog sazviježđa što nam postojano treperi u svakom vremenu i nevremenu. Tako me je nedavno uvjeravao jedan vječiti dječak iz čijeg su srca izišle nebrojene zvijezde. Trideset godina poslije Vajta, Ivica, Gabi i Vedo krenuli su za svojim zvijezdama s puno volje i kuražnosti, usput iznjedrivši nove kojima ih je nadahnuo jedan Zlatan, a obojio jedan Nikša. (Tomu je možda kumovao i jedan Arsen koji je smanjio krupnog Vajtu dovoljno da svi zajedno lakše uzlete!). Mi drugi, samo smo prolaznici kojima će Teška industrija ponovno, iz zvjezdane dimenzije jedne Kantine (kamo su se zapravo zaputili ovi romantični ugursuzi), zatreperiti svojim pjesmama svaki put kad nam to bude najviše trebalo.

Šest godina poslije, ususret velikoj obljetnici, nadovezao bih se: Nije malo preživjeti na estradnoj vjetrometini 40 godina (duži prekidi i česte promjene članstva upravo potkrepljuju tu tvrdnju), i još k tomu u ambijentu izrešetanom rafalima seksa, droge i rock ‘n’ rolla. Nećemo pretjerivati, možda ničeg od spomenutog nije bilo previše, ali svejedno. Jednom sam rekao da je svaka godina u rocku poput one pseće! Kod nas, ako izuzmemo samo povremeno koncertno aktivne Borisa Babarovića i Crvene koralje i moje Miovce (ne čudite se, tu smo od 1965.!), Teška će industrija obilježavajući svoju obljetnicu ambicioznim diskografskim paketom (i već ozbiljnom d(r)ugom karijerom) bez sumnje zaslužiti titulu vicešampiona domaćeg iliti regionalnog rock maratona, odmah iza Yu grupe koja je 40 ljeta obilježila prije dvije godine. No, na koncu treba reći, priča o Teškoj industriji, sastavu promjena i povrataka, definitivno je priča o njenom neuništivom dvojcu gitarista: Vedadu Hadžiavdiću i Ivici Propadalu. Ali, nikako po onoj „spala knjiga na dva slova“, jer uz njih mlađahan tercet glazbenika garancijom je da se ima itekako što listati, ili bolje rečeno, slušati. O budućnosti da ne govorimo: vokalistica Lea Mijatović, klavijaturist Fran Šokić i bubnjar Robert Domitrović po onom bi se starom mjerilu – do navršenih 27 godina! – još zvali omladincima! Ipak, kao što smo naglasili, jubilej pripada Vedi, jednom od utemeljitelja grupe (drugi je originalni klavijaturist i skladatelj Gabor Lengyel), gitarističkoj konstanti od prvih do ovih najnovijih taktova i Ivici, koji je započeo s Vedom, točno prije 40 godina (ali u Codu, još jednom sastavu iz drugog sarajevskog rock vala); basistu na diskografskom početku Teške industrije, a sada, bez ikakve dvojbe, i njenom spiritus movensu! Vedo je prolazio kroz sve bendovske mijene pa i onda kada su svi odustajali vraćajući se u 80-ima s LP-om naslova koji je postao i svojevrsni lajtmotiv dugog i nestalnog puta grupe: „Ponovo s vama“. Svojedobno u sjeni Lengyela (inače, zaljubljena u prog-rock Korni grupe) samozatajnom gitarističkom heroju davno je pripalo mjesto glazbena lidera svog ansambla. Ivica je pak bio prvi od onih koji su odustali, ali ako se igdje može bjelodano posvjedočiti istina o onoj „jednom roker, zauvijek roker!“ onda je to u njegovu slučaju. Poigramo li se opet ikonama pop kulture, Propadalo je kao neprijeporni multimedijalni aktivist zapravo domaći Andy Warhol! On je taj koji se vratio i snagom svoje volje, poduzetničke i umjetničke erudicije – i naravno pozicije dežurnog kulturnog celebritija par exellence – sastavu osigurao novi život kojeg upravo slavimo.

E, pa živjeli!


Poslušajte sve 32 pjesme s albuma XL NAKON! koji je u nakladi Croatia Recordsa objavljen u listopadu 2013. godine, povodom 40 godišnjice djelovanja benda Teška industrija:

1. U.F.O.
(G. Lengyel - D. Trifunović / I. Pinjuh - G. Lengyel)

2. KARAVAN 
(G. Lengyel - D. Trifunović - N. Bratoš / V. Hadžiavdić - M. Softić)

3. ŽIVOT JE MASKENBAL
(G. Lengyel - D. Trifunović - G. Lengyel)

4. DIJANIN SAN
(G. Lengyel - D. Trifunović - G. Lengyel)

5. KONCERT TROČINSKI
(G. Lengyel - D. Haleta - G. Lengyel / V. Hadžiavdić)

6. HO-RUK
(G. Lengyel - D. Trifunović - G. Lengyel / V. Hadžiavdić)

7. NIKOLA TESLA
(G. Lengyel - D. Trifunović - G. Lengyel)

8. ALA IMAM RUŽNU CURU
(G. Lengyel)

9. OSTAJU LJUBAVI MOJE
(G. Lengyel - D. Trifunović - G. Lengyel)

10. ODLAZI TEŠKA INDUSTRIJA
(G. Lengyel - D. Trifunović - G. Lengyel)

11. KOLIKA JE JAHORINA PLANINA
(trad. - arr. G. Lengyel)

12. U ZEMLJI GARAVOG SNIJEGA
(Z. Fazlić - arr. N. Bratoš / V. Hadžiavdić / M. Softić)

13. TRAMVAJ BROJ 6
(Z. Fazlić - arr. N. Bratoš / V. Hadžiavdić / M. Softić)

14. NAS DVOJE
(Z. Fazlić - arr. N. Bratoš / V. Hadžiavdić / M. Softić)

15. SO' NA RANU
(Z. Fazlić - arr. N. Bratoš / V. Hadžiavdić / M. Softić)

16. BOKSER I BALERINA
(Z. Fazlić - arr. N. Bratoš / V. Hadžiavdić / M. Softić)

17. HEJ
(M. Buljan - S. Buljan - M. Buljan)

18. GDJE ĆEŠ TI, A GDJE ĆU JA
(V. Hadžiavdić - V. Hadžiavdić / M. Pilj - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

19. TAKVI KAO TI
(V. Hadžiavdić - L. Mijatović - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

20. TREBAM TE KAO NEKADA
(V. Hadžiavdić - L. Mijatović - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

21. TAKO SU MI ZVIJEZDE SJALE
(Z. Fazlić - arr. V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

22. DOLJE JUŽNO
(Z. Fazlić - arr. V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

23. U MENI JESEN JE
(Z. Kesić - arr. V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

24. A I TI ME IZNEVJERI
(G. Bregović)

25. JEDINA
(K. Monteno - A. Dedić / K. Kovač - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

26. TI SI MI U KRVI
(K. Kovač - S. Kovač - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

27. BOLJE BITI PIJAN NEGO STAR
(S. Lošić - arr. V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

28. ŠTA TI JE ŽIVOT
(V. Hadžiavdić - Fayo - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

29. BADNJA JE NOĆ
(V. Hadžiavdić - M. Bartulica - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

30. MAJSKE KIŠE ft. KEMAL MONTENO
(V. Hadžiavdić - I. Maglica - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

31. EUDALA SE LIJEPA NAŠA ft. SUNNY SU
(V. Hadžiavdić - Fayo / Sunny Su - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

32. POMRAČENJE SRCA
(V. Hadžiavdić - Fayo - V. Hadžiavdić / I. Ivanović)

Diskografija

Written by Super User. Objavljeno: Nesortirano

Popis objavljenih albuma Teške industrije:

HO-RUK

Godina: 1976. / Izdavač: Jugoton

 • 1. Od Olova do Trnova
 • 2. Bijeg
 • 3. Ho-ruk
 • 4. Koncert Tročinski
 • 5. Dijanin san
 • 6. Život

TEŠKA INDUSTRIJA

Godina: 1976. / Izdavač: Jugoton

 • 1. Ala imam ružnu curu
 • 2. Prva bol
 • 3. Sirano
 • 4. Moja draga
 • 5. Položi ruke u travu
 • 6. Stefanija
 • 7. Nikola Tesla
 • 8. Sve je ovo istinita priča

ZASVIRAJ I ZA POJAS ZADJENI

Godina: 1978. / Izdavač: Jugoton

 • 1. Pohod
 • 2. U našem poslu i zanatu
 • 3. Probajte divni mladići
 • 4. Grijeh
 • 5. Kad ptice krenu
 • 6. Ostaju ljubavi moje
 • 7. Zasviraj i za pojas zadjeni
 • 8. Odlazi Teška industrija

KANTINA

Godina: 2007. / Izdavač: Croatia Records

 • 1. Gripa
 • 2. Ti si mi bila naj, naj
 • 3. Nas Dvoje
 • 4. Bokser
 • 5. Život je maskenbal
 • 6. Tramvaj broj 6
 • 7. So’ na ranu
 • 8. Karavan
 • 9. Ti si se nekako smanjio (feat. Arsen Dedić)
 • 10. Pružam ruke
 • 11. Zemlje bez garavog snijega
 • 12. Kadija
 • 13. Jahorina (remix 32 godine poslije)

NAZOVI ALBUM PRAVIM IMENOM

Godina: 2010. / Izdavač: Hit Records

 • 1. Dolje južno
 • 2. Nazovi stvari pravim imenom
 • 3. Gdje ćeš ti, a gdje ću ja
 • 4. Hej
 • 5. Sunce
 • 6. Takvi kao ti
 • 7. Zaljubljena
 • 8. Trebam te kao nekada
 • 9. Tako su mi zvijezde sjale
 • 10. Mare i Marko

BILI SMO RAJA

Godina: 2011. / Izdavač: Croatia Records

 • 1. U meni jesen je
 • 2. Nek padaju ćuskije
 • 3. A i ti me iznevjeri
 • 4. Nije htjela
 • 5. Ti si mi u krvi
 • 6. Svijet u kojem živim
 • 7. Tugo, nesrećo
 • 8. Jedina
 • 9. Bolje biti pijan nego star
 • 10. Život je maskenbal

SELFIE

Godina: 2016. / Izdavač: Croatia Records

 • 1. Šta ti je život
 • 2. Moj svijet, zapleši
 • 3. Majske kiše (feat. Kemal Monteno)
 • 4. Sjenka
 • 5. Jednom daje nam Bog (feat. Željko Bebek)
 • 6. Žena za utjehu (feat. Slavonia Band)
 • 7. EUdala se Lijepa naša
 • 8. Pomračenje srca
 • 9. Badnja je noć
 • 10. Be the Change
 • 11. Još gorim od tebe

Live nastupi

Written by Super User. Objavljeno: Nesortirano

SLAVONIJA FEST - CMC200 / REKLAMACIJA
Slavonski Brod, 26.08.2017.

SLAVONIJA FEST - CMC200 / ŠTA TI JE ŽIVOT
Slavonski Brod, 26.08.2017.

SLAVONIJA FEST - CMC200 / JOŠ GORIM OD TEBE
Slavonski Brod, 26.08.2017.

CMC CAFE - CMC TELEVIZIJA
Nova ploča, Zagreb

CMC CAFE - CMC TELEVIZIJA
Nova ploča, Zagreb

TI SI MI BIO U SVEMU NAJ, NAJ
RetrOpatijski festival, veljača 2015.

KONCERT KD VATROSLAVA LISINSKOG
15.10.2013.

NEK' PADAJU ĆUSKIJE
CMC festival Vodice, 2012. 

TUGO, NESREĆO
HRT, Dobro jutro Hrvatska, 2011.

ŽIVOT JE MASKENBAL
Zvijezde Hit Recordsa 2010.

BOKSER I BALERINA
HRT, TV Bingo Show

TI SI SE SMANJIO ft. ARSEN DEDIĆ
Otvorenje izložbe "Scenografije - instalacije s razlogom" Ivice Propadala

MARE I MARKO
Splitski festival, 2007.

Slideset

Written by Super User. Objavljeno: Nesortirano

The Widgetkit Slideset takes your product showcase to the next level. It provides a sleek way to show multiple sets of items and uses smooth effects while looping through them.

Features

 • Clean and very lightweight code
 • Eye-catching transition effects
 • Support of named custom sets
 • Swipe navigation on mobile phones
 • Built with HTML5, CSS3, PHP 5.2+, and the latest jQuery version
 • Works with Joomla, WordPress and Stand-alone

Slide Example

The sets are auto generated (4 items per set), item names are shown and it uses a slide effect and navigation buttons.

 • Icon 01
  Radio
 • Icon 02
  Camera
 • Icon 03
  Calendar
 • Icon 04
  Volume
 • Icon 05
  Chat
 • Icon 06
  Tunes
 • Icon 07
  E-Mail
 • Icon 08
  Google+
 • Icon 09
  Player
 • Icon 10
  Like
 • Icon 12
  Twitter
 • Icon 12
  Weather

Zoom Example

The sets are arranged manually, the sets names are used as navigation and it uses a zoom effect.

 • Icon 01
 • Icon 02
 • Icon 03
 • Icon 04
 • Icon 05
 • Icon 06
 • Icon 07
 • Icon 08
 • Icon 09
 • Icon 10
 • Icon 12
 • Icon 12

How To Use

The Widgetkit Slideset takes full advantage of the very user-friendly Widgetkit administration user interface. You can create and manage all the slidesets and their different items in one place. After you have created a slideset you can load it anywhere on your website using shortcodes or the universal Widgetkit Joomla module or WordPress widget.

More Articles...